Ana içeriğe atla

Halk Eğitim Usta Öğretici Görevlendirilmesi

 Halk Eğitim Merkezi Usta Öğretici Görevlendirilmesi

Halk Eğitim Merkezlerinde Usta Öğretici Ve Ücretli Uzman Öğretici Görevlendirilmesinde Aranılan Şartlar Nelerdir, Usta Öğretici Başvuru Belgeleri Nelerdir.


Haftalık Görev Süreleri

Uzman Ve Usta Öğreticiye Çalıştığı Ders Saati Karşılığında Ek Ders Ücreti Ödenir. Bu Süre Resmi Görevi Bulunanlar İçin Haftada 10, Resmi Görevi Bulunmayanlar İçin Haftada Azami 40 Saattir (Meslek Kursları Haftalık 40 Saat, Meslek Dışında Kalan Diğer Kurslar İçin Haftada 30 Saat). Emekliler İçin 30 Saattir.


Halk Eğitim Merkezlerinde Usta Öğretici Görevlendirmesi Çoğunlukla Halk Eğitim Merkezlerine Göre Değişmekle Birlikte Ağustos İle Eylül Ayları Arasında Yapılır (Yıl İçerisinde Alım Yapılan Halk Eğitim Merkezleri Bulunabilir). Usta Öğretici Başvuruları Alındıktan Sonra Başvuruda Bulunmak İsteyenler Başvurmak İstedikleri Halk Eğitim Merkezine Şahsen Belgelerini Teslim Ederler. Usta Öğretici Başvuruları Kurum Tarafından Değerlendirilip Aranılan Şartları Taşıyanların Listesi İlan Edilir. Göreve Başlayan Usta Öğreticiler Hizmet İçi Eğitimime Tabi Tutulur. 18 Yaşından Küçük Olanlar, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmayanlar, Kamu Haklarından Mahrum Olanlar, Görevini Yapmasına Engel Sağlık Sorunları Bulunanlar (Engellilere Yönelik Kurslarda Engel Gruplarına Göre Engelli Usta Öğretici Alınabilir) Ve Ağır Hapis, Altı Aydan Fazla Hapis Yada Affa Uğrasalar Da Devletin Şahsiyetine Karşı İşlenen Suçlar Ve Yüz Kızartıcı Suçlardan Hükümlü Bulunanlar Usta Öğreticilik İçin Başvuruda Bulunsalar Bile Başvuruları Kabul Edilmez.


• Halk Eğitim Merkezlerinde Yeterli Sayıda Öğretmen Veya Kadrolu Usta Öğretici Bulunmaması Durumunda İhtiyaç, Ek Ders Ücreti Karşılığında Görev Yapacak Ücretli Uzman Ve Usta Öğreticilerden Karşılanır. Ek Ders Ücreti Karşılığında Uzman Ve Usta Öğretici Görevlendirilmesinde; Öncelikle Çevredeki Yüksek Öğretim Kurumlarında Görevli Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlileri, Alan Uzmanları, Örgün Ve Yaygın Eğitim Kurumlarında Görevli Öğretmenler Ve Diğer Resmî Ve Özel Kurum Ve Kuruluşlarda Çalışan Uzman Kişiler, Emekli; Öğretim Üyeleri, Öğretim Görevlileri, Alan Uzmanları, Öğretmenler Ve Kadrolu Usta Öğreticiler İle Bakanlığa Bağlı Yaygın Eğitim Kurumlarında En Az İki Kurs Dönemi Başarılı Şekilde Uzman Ve Usta Öğreticilik Yapmış Olanlar, Öğreticilik Yapabilme Yeterliliğine Sahip Olup Herhangi Bir Kurum Ve Kuruluşta Veya Kendi Adına Sigortalı Çalışanlardan Karşılanır.


• Kendi Okulunda Veya Kurumunda Aylık Karşılığı Ve Zorunlu Ücretli Ek Ders Karşılığındaki Çalışma Sürelerini Tamamlayamayan Öğretmenlerin, Merkezlerde Görevlendirilmesi İstek Ve İhtiyaç Doğrultusunda Olur. Kurslarda Görevlendirilmeleri Kadrolarının Bulunduğu Okul Ve Kurumların Günlük Çalışma Saatleri İçinde Olur. Kadrolarının Bulunduğu Okul/Kurumların Resmi Çalışma Saatleri Dışında Kurslarda Görevlendirilmesi, Öğretmenin İsteğine Bağlıdır.

Usta Öğretici Belgesi Nasıl Alınır? Usta Öğreticilik Belgesi Alma Koşulları Yazımızı Okumak İçin Tıklayın

• Yukarıda Nitelikleri Belirtilenlerden İhtiyaç Karşılanamaz İse Aşağıdaki Şartları Taşıyanlar Arasından İlk Defa Ücretli Uzman Ve Usta Öğretici Görevlendirilmesi Yoluna Gidilir.


Sponsorlu Bağlantılar

Merkezlerde Görev Yapacak Ücretli Uzman Ve Usta Öğreticilerin Branş/Alan Yeterliliklerinde Öncelik Sırasına Göre;


Kadrolu Usta Öğretici

MADDE 25 – (1) Usta Öğreticiye Kurum Müdürü Tarafından İhtiyaç Olması Hâlinde Açılan Kurslarda Görev Verilir. Gerektiğinde Birden Çok Kurs Merkezinde De Görev Verilebilir.

(2) Kurs Görevi Verilemediği Takdirde, Görevli Bulunduğu Çevrede, Kurum Müdürlüğünün Uygun Göreceği Planlama, Kursa Hazırlık, Öğretim Programı Geliştirme Çalışmaları, Kurs Materyali Geliştirme Çalışması, Alan Araştırmaları Ve Çevre İnceleme, Atölyelerde Üretim Çalışmaları Görevi Verilir.

(3) Asıl Alanlarında Kurs Açılmamışsa İstekleri De Dikkate Alınarak Alanlarına Yakın Kurslarda Görev Verilebilir. Alanında Veya Yan Alanda Kurs Açılamaması Durumunda Kurumunun Uygun Göreceği Büro Ve Üretim Hizmetlerinde Görevlendirilir.


Ders Ücreti Karşılığı Görevlendirme

MADDE 26 – (1) Kurs Açılacak Alanda, Kurumda Ve Kurumun Bulunduğu Eğitim Bölgesinde Yeterli Sayıda Öğretmen Ve Kadrolu Usta Öğretici Bulunmaması Durumunda İhtiyaç, Ders Ücreti Karşılığı Görev Yapacak İstekliler Arasından Karşılanır.

(2) İhtiyaç Hâlinde Ders Ücreti Karşılığı Görevlendirmeler, Resmî Kurumlardan Veya İlan Yoluyla Yapılır.

(3) Ders Ücreti Karşılığı Görevlendirmeler, Aşağıda Belirtilen Öncelik Sırasına Göre Yapılır:

A) Örgün Eğitim Ve Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarındaki Öğretmenler Ve Kadrolu Usta Öğreticiler.

B) Emekli Öğretmenler.

C) Yükseköğretim Kurumlarında Görevli Öğretim Üyesi İle Öğretim Görevlileri.

Ç) Resmî Kurumlarda Çalışanlardan İhtiyaç Duyulan Alanda Lisans Mezunu Kişiler.

(4) Üçüncü Fıkrada Sayılanlardan Görevlendirme Yapılamaması Durumunda İlan Yoluyla Ücretli Usta Öğretici Görevlendirmesi Yapılır.


(5) İlan Yoluyla Ücretli Usta Öğretici Görevlendirmesinde Aranacak Şartlar Şunlardır:

A) Görev Alacağı Kursun Öğretim Programında Belirtilen Eğitici Şartını Taşımak.

B) Türk Vatandaşı Olmak.

C) 18 Yaşını Doldurmuş Olmak.

Ç) Kamu Haklarından Mahrum Bulunmamak.

D) 26/9/2004 Tarihli Ve 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 53 Üncü Maddesinde Belirtilen Süreler Geçmiş Olsa Bile; Kasten İşlenen Bir Suçtan Dolayı Bir Yıl Veya Daha Fazla Süreyle Hapis Cezasına Ya Da Affa Uğramış Olsa Bile Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar, Anayasal Düzene Ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar, Zimmet, İrtikap, Rüşvet, Hırsızlık, Dolandırıcılık, Sahtecilik, Güveni Kötüye Kullanma, Hileli İflas, İhaleye Fesat Karıştırma, Edimin İfasına Fesat Karıştırma, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama Veya Kaçakçılık Suçlarından Mahkum Olmamak.

E) Askerlikle İlişiği Bulunmamak.

F) Sağlık Durumu Yönünden Görevini Yapmasına Engel Bir Durumu Olmamak.

(6) İlan Yoluyla Ücretli Usta Öğretici Görevlendirmelerinde Yapılacak Değerlendirmeler, Millî Eğitim Müdürlüklerinde Hayat Boyu Öğrenmeden Sorumlu Müdür Yardımcısı Veya Şube Müdürünün Başkanlığında, Bir Hayat Boyu Öğrenme Kurum Müdürü İle Bir Örgün Eğitim Kurum Müdüründen Oluşan Komisyon Tarafından Yapılır Ve Mülki İdare Amirinin Onayına Sunulur.

(7) Ücretli Usta Öğretici Başvuruları Her Yıl Eylül Ayı İçerisinde Milli Eğitim Müdürlükleri Ve Kurum Müdürlüklerinin İnternet Sitesi Ve İlan Panolarında Duyuru Yapılarak Başvuru Takvimine Göre Alınır. Başvurular, Kurum Müdürlüklerine Yapılır.


• İlk Defa Ücretli Uzman Ve Usta Öğretici Olmak İçin Başvuranların İhtiyaçtan Fazla Olması Durumunda Şartları Aynı Olanlar Arasından Yaygın Eğitimden Sorumlu Müdür Yardımcısı Veya Şube Müdürü, Halk Eğitimi Merkez Müdürü Ve Alan Öğretmeninden Oluşan Komisyon Marifetiyle Seçme İşlemi Kurayla Yapılarak Sıralandırılır. Bu Sıralamaya Göre İhtiyaç Duyulan Ücretli Usta Öğreticiler Görevlendirilir, Görevlendirilenlerin Dışında Kalanlar İse Yedek Olarak Sıralandırılır Ve O Öğretim Yılı İçinde İhtiyaç Duyulması Halinde Bu Sıralandırmaya Göre Görevlendirme Yapılır.

• Merkez Yönetimince Düzenlenen Kurslarda Görevlendirilen Ücretli Uzman Ve Usta Öğretici İçin Bir Genel Değerlendirme Raporu Hazırlanır Ve Bu Rapor Dosyasında Saklanır. Tekrar Görevlendirmede Bu Raporlar Dikkate Alınır. Yapılan Rehberlik, Denetim Ve Değerlendirmelerde Yetersiz Olduğu Gözlemlenen Ücretli Usta Öğreticilere Tekrar Görev Verilmez.

• Ücretli Uzman Ve Usta Öğreticinin Raporlu Veya İzinli Olması, Göreve Geç Başlaması, Dönem Bitmeden Ayrılması Gibi Nedenlerden Dolayı Uzman Ve Usta Öğretici Tekrar Görevine Başlayıncaya Kadar Eğitim Öğretimin Aksamaması İçin Yerine Bu Süre İçerisinde Başka Bir Uzman Ve Usta Öğretici Görevlendirilir. Kurs Döneminin Uzatılması Yoluna Gidilemez. Merkez, İl, Bölge Ve Ulusal Düzeyde Düzenlenecek Seminer, Toplantı, Kurs, Sergi, Defile, Yarışma Gibi Etkinliklerde Görevlendirilen Ücretli Uzman Ve Usta Öğreticiler Bu Görevleri Süresince Görevli Ya Da İzinli Sayılırlar.


Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formu

Usta Öğreticilik Başvuru Değerlendirmesi

Aşçı Çırağı, Pide Yapımı, Pizza Yapımı Ve Aşçı Yardımcısı Usta Öğretici Olma Koşulları:

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Olarak Atananlar, Öğretmen Bulunamaması Durumunda Öğretmen Olarak Atanabilecek Nitelikte Olanlar.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında/Alanına Kaynak Teşkil Eden Yükseköğretim Kurumlarında Görevli Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlileri.

Aşçılık İle İlgili Ön Lisans Programlarından Mezun Olup Aşçılık Mesleğinde En Az 3 Yıllık Mesleki Deneyime Sahip Olduğunu Belgelendirenler.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı/Mutfak Dalında IV. Seviye Eğitim Almış Olanlardan Aşçılık Mesleğinde En Az 5 Yıllık Mesleki Deneyime Sahip Olanlar.


Ücretli Usta Öğreticilerin Görev Ve Sorumlulukları


MADDE 27 – (1) Kurumlarda görevlendirilen ücretli usta öğreticiler, öğreticilik görevlerini plan ve program dâhilinde yürütürler. Bu kişiler, görevleri süresince Devlet memurlarının tutum, davranış ve vakarına uygun davranmakla sorumludur.


(2) Ücretli usta öğreticilere çalıştıkları ders saati karşılığında ek ders ücreti ödenir.


(3) Ders görevi ile görevlendirilen ücretli usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla sekiz ders saatidir. Müdür, cumartesi ve pazar günleri de dâhil olmak üzere ücretli usta öğreticilere günün 07.00 ile 22.00 saatleri arasında görev verebilir. Bu çalışma süresi haftada 40 ders saatini geçemez.


(4) Ücretli usta öğreticilere alan taraması görevi verilmez.


(5) Kursiyerlerin çeşitli nedenlerle öğrenime devam etmemeleri hâlinde kursun kapatılması durumunda, ücretli usta öğreticilerin başka bir kursta görev almaları sağlanır. Bu durumun mümkün olmaması durumunda görevlendirmeleri iptal edilir. Bu kişilere görev yaptığı süre kadar ücret ödenir.


(6) Ücretli usta öğreticilerin, birinci fıkrada belirtilen şartları taşımadıkları, görevlerinde Ek-5 Değerlendirme Formuna göre başarısız oldukları, bu Yönetmelik hükümlerine uymadıkları kurum müdürlüğü, mülki idare amirleri veya denetlemeye yetkili birimlerce belirlenmesi durumunda, usta öğreticilerin görevlendirmeleri iptal edilir. Bu kişilere görev yaptığı süre kadar ücret ödenir.


Usta Öğretici Başvuruları Sırasında İstenilen Belgeler

• Başvuru Dilekçesi

• Nüfus Cüzdan Sureti Ve Yerleşim Yeri Belgesi

• Sabıka Kaydı (Son 6 Ay İçinde Alınmış Olacak)

• Sağlık Raporu (Sağlık Ocağı, Devlet Hastanesi)

• Öğrenim Belgesi (Diploma Veya Okul Çıktı Belge Sureti, Kurs Sertifika Suretleri, Branş Belgesi, Onay İçin Aslı Ve Fotokopisi Getirilecek)

• Daha Önce Görev Yaptığına İlişkin, Görev Yaptığı Yerden Veya İlçeden Alınmış Belge. Sgk Prim Dökümü Çizelgesi Ve Özgeçmişini Yazarak Getirecek

• Askerlikle İlişiklerinin Olmadığına Dair Belge (Erkekler İçin)

• 2 Adet Fotoğraf

• Ustalık Ve Usta Öğreticilik Belgesi


Merkezde görevlendirilen Uzman ve Usta Öğretici, öğreticilik görevini plan ve program dâhilinde yürütür. Kendisine modüler sistemde kurs açılan Uzman ve Usta Öğretici, modüler sistemin tüm gereksinimlerini bilmek ve plan ve programlarını buna uygun olarak hazırlamakla yükümlüdür.

Uzman Ve Usta Öğreticinin Günlük Çalışma Süresi En Fazla 8 Saattir. Merkez, Uzman Ve Usta Öğreticiyi Cumartesi-Pazar Günleri De Dâhil Olmak Üzere 07.00-22.00 Saatleri Arasında Görevlendirebilir. Resmi Tatil Günlerinde Görev Yapamaz.

Uzman Ve Usta Öğretici, Merkezce Tespit Edilecek Yerde Görev Yapmakla Yükümlüdür.

Uzman Ve Usta Öğretici, Merkezce Kabul Edilebilir Bir Mazereti Olmadığı Sürece Kursunu Bitirmekle Yükümlüdür. Uzman Ve Usta Öğretici Kursu Bitirmesine Mani Olan Mazeretini Merkeze Yazılı Olarak Bildirir.

İlgili Uzman Ve Usta Öğreticilerin Sigorta İş Ve İşlemleri Merkezce Yürütülür, Usta Öğreticilerin Sağlık Raporları Aldığı Zaman Kurumumuza İbraz Etmek Durumundadırlar Aksi Takdirde Oluşan Cezai Ödemeler Usta Öğretici Tarafından Ödenecektir.

Sonraki Öğretim Yıllarında Görev Almak İsteyen Uzman Ve Usta Öğreticilerin Sözleşmeleri Öğretim Yılı Başından İtibaren Yenilenir.

 Halk Eğitim Merkezi Usta Öğretici Görevlendirilmesi

Halk Eğitim Merkezlerinde Usta Öğretici Ve Ücretli Uzman Öğretici Görevlendirilmesinde Aranılan Şartlar Nelerdir, Usta Öğretici Başvuru Belgeleri Nelerdir.


Haftalık Görev Süreleri

Uzman Ve Usta Öğreticiye Çalıştığı Ders Saati Karşılığında Ek Ders Ücreti Ödenir. Bu Süre Resmi Görevi Bulunanlar İçin Haftada 10, Resmi Görevi Bulunmayanlar İçin Haftada Azami 40 Saattir (Meslek Kursları Haftalık 40 Saat, Meslek Dışında Kalan Diğer Kurslar İçin Haftada 30 Saat). Emekliler İçin 30 Saattir.


Halk Eğitim Merkezlerinde Usta Öğretici Görevlendirmesi Çoğunlukla Halk Eğitim Merkezlerine Göre Değişmekle Birlikte Ağustos İle Eylül Ayları Arasında Yapılır (Yıl İçerisinde Alım Yapılan Halk Eğitim Merkezleri Bulunabilir). Usta Öğretici Başvuruları Alındıktan Sonra Başvuruda Bulunmak İsteyenler Başvurmak İstedikleri Halk Eğitim Merkezine Şahsen Belgelerini Teslim Ederler. Usta Öğretici Başvuruları Kurum Tarafından Değerlendirilip Aranılan Şartları Taşıyanların Listesi İlan Edilir. Göreve Başlayan Usta Öğreticiler Hizmet İçi Eğitimime Tabi Tutulur. 18 Yaşından Küçük Olanlar, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmayanlar, Kamu Haklarından Mahrum Olanlar, Görevini Yapmasına Engel Sağlık Sorunları Bulunanlar (Engellilere Yönelik Kurslarda Engel Gruplarına Göre Engelli Usta Öğretici Alınabilir) Ve Ağır Hapis, Altı Aydan Fazla Hapis Yada Affa Uğrasalar Da Devletin Şahsiyetine Karşı İşlenen Suçlar Ve Yüz Kızartıcı Suçlardan Hükümlü Bulunanlar Usta Öğreticilik İçin Başvuruda Bulunsalar Bile Başvuruları Kabul Edilmez.


• Halk Eğitim Merkezlerinde Yeterli Sayıda Öğretmen Veya Kadrolu Usta Öğretici Bulunmaması Durumunda İhtiyaç, Ek Ders Ücreti Karşılığında Görev Yapacak Ücretli Uzman Ve Usta Öğreticilerden Karşılanır. Ek Ders Ücreti Karşılığında Uzman Ve Usta Öğretici Görevlendirilmesinde; Öncelikle Çevredeki Yüksek Öğretim Kurumlarında Görevli Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlileri, Alan Uzmanları, Örgün Ve Yaygın Eğitim Kurumlarında Görevli Öğretmenler Ve Diğer Resmî Ve Özel Kurum Ve Kuruluşlarda Çalışan Uzman Kişiler, Emekli; Öğretim Üyeleri, Öğretim Görevlileri, Alan Uzmanları, Öğretmenler Ve Kadrolu Usta Öğreticiler İle Bakanlığa Bağlı Yaygın Eğitim Kurumlarında En Az İki Kurs Dönemi Başarılı Şekilde Uzman Ve Usta Öğreticilik Yapmış Olanlar, Öğreticilik Yapabilme Yeterliliğine Sahip Olup Herhangi Bir Kurum Ve Kuruluşta Veya Kendi Adına Sigortalı Çalışanlardan Karşılanır.


• Kendi Okulunda Veya Kurumunda Aylık Karşılığı Ve Zorunlu Ücretli Ek Ders Karşılığındaki Çalışma Sürelerini Tamamlayamayan Öğretmenlerin, Merkezlerde Görevlendirilmesi İstek Ve İhtiyaç Doğrultusunda Olur. Kurslarda Görevlendirilmeleri Kadrolarının Bulunduğu Okul Ve Kurumların Günlük Çalışma Saatleri İçinde Olur. Kadrolarının Bulunduğu Okul/Kurumların Resmi Çalışma Saatleri Dışında Kurslarda Görevlendirilmesi, Öğretmenin İsteğine Bağlıdır.

Usta Öğretici Belgesi Nasıl Alınır? Usta Öğreticilik Belgesi Alma Koşulları Yazımızı Okumak İçin Tıklayın

• Yukarıda Nitelikleri Belirtilenlerden İhtiyaç Karşılanamaz İse Aşağıdaki Şartları Taşıyanlar Arasından İlk Defa Ücretli Uzman Ve Usta Öğretici Görevlendirilmesi Yoluna Gidilir.


Sponsorlu Bağlantılar

Merkezlerde Görev Yapacak Ücretli Uzman Ve Usta Öğreticilerin Branş/Alan Yeterliliklerinde Öncelik Sırasına Göre;


Kadrolu Usta Öğretici

MADDE 25 – (1) Usta Öğreticiye Kurum Müdürü Tarafından İhtiyaç Olması Hâlinde Açılan Kurslarda Görev Verilir. Gerektiğinde Birden Çok Kurs Merkezinde De Görev Verilebilir.

(2) Kurs Görevi Verilemediği Takdirde, Görevli Bulunduğu Çevrede, Kurum Müdürlüğünün Uygun Göreceği Planlama, Kursa Hazırlık, Öğretim Programı Geliştirme Çalışmaları, Kurs Materyali Geliştirme Çalışması, Alan Araştırmaları Ve Çevre İnceleme, Atölyelerde Üretim Çalışmaları Görevi Verilir.

(3) Asıl Alanlarında Kurs Açılmamışsa İstekleri De Dikkate Alınarak Alanlarına Yakın Kurslarda Görev Verilebilir. Alanında Veya Yan Alanda Kurs Açılamaması Durumunda Kurumunun Uygun Göreceği Büro Ve Üretim Hizmetlerinde Görevlendirilir.


Ders Ücreti Karşılığı Görevlendirme

MADDE 26 – (1) Kurs Açılacak Alanda, Kurumda Ve Kurumun Bulunduğu Eğitim Bölgesinde Yeterli Sayıda Öğretmen Ve Kadrolu Usta Öğretici Bulunmaması Durumunda İhtiyaç, Ders Ücreti Karşılığı Görev Yapacak İstekliler Arasından Karşılanır.

(2) İhtiyaç Hâlinde Ders Ücreti Karşılığı Görevlendirmeler, Resmî Kurumlardan Veya İlan Yoluyla Yapılır.

(3) Ders Ücreti Karşılığı Görevlendirmeler, Aşağıda Belirtilen Öncelik Sırasına Göre Yapılır:

A) Örgün Eğitim Ve Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarındaki Öğretmenler Ve Kadrolu Usta Öğreticiler.

B) Emekli Öğretmenler.

C) Yükseköğretim Kurumlarında Görevli Öğretim Üyesi İle Öğretim Görevlileri.

Ç) Resmî Kurumlarda Çalışanlardan İhtiyaç Duyulan Alanda Lisans Mezunu Kişiler.

(4) Üçüncü Fıkrada Sayılanlardan Görevlendirme Yapılamaması Durumunda İlan Yoluyla Ücretli Usta Öğretici Görevlendirmesi Yapılır.


(5) İlan Yoluyla Ücretli Usta Öğretici Görevlendirmesinde Aranacak Şartlar Şunlardır:

A) Görev Alacağı Kursun Öğretim Programında Belirtilen Eğitici Şartını Taşımak.

B) Türk Vatandaşı Olmak.

C) 18 Yaşını Doldurmuş Olmak.

Ç) Kamu Haklarından Mahrum Bulunmamak.

D) 26/9/2004 Tarihli Ve 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 53 Üncü Maddesinde Belirtilen Süreler Geçmiş Olsa Bile; Kasten İşlenen Bir Suçtan Dolayı Bir Yıl Veya Daha Fazla Süreyle Hapis Cezasına Ya Da Affa Uğramış Olsa Bile Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar, Anayasal Düzene Ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar, Zimmet, İrtikap, Rüşvet, Hırsızlık, Dolandırıcılık, Sahtecilik, Güveni Kötüye Kullanma, Hileli İflas, İhaleye Fesat Karıştırma, Edimin İfasına Fesat Karıştırma, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama Veya Kaçakçılık Suçlarından Mahkum Olmamak.

E) Askerlikle İlişiği Bulunmamak.

F) Sağlık Durumu Yönünden Görevini Yapmasına Engel Bir Durumu Olmamak.

(6) İlan Yoluyla Ücretli Usta Öğretici Görevlendirmelerinde Yapılacak Değerlendirmeler, Millî Eğitim Müdürlüklerinde Hayat Boyu Öğrenmeden Sorumlu Müdür Yardımcısı Veya Şube Müdürünün Başkanlığında, Bir Hayat Boyu Öğrenme Kurum Müdürü İle Bir Örgün Eğitim Kurum Müdüründen Oluşan Komisyon Tarafından Yapılır Ve Mülki İdare Amirinin Onayına Sunulur.

(7) Ücretli Usta Öğretici Başvuruları Her Yıl Eylül Ayı İçerisinde Milli Eğitim Müdürlükleri Ve Kurum Müdürlüklerinin İnternet Sitesi Ve İlan Panolarında Duyuru Yapılarak Başvuru Takvimine Göre Alınır. Başvurular, Kurum Müdürlüklerine Yapılır.


• İlk Defa Ücretli Uzman Ve Usta Öğretici Olmak İçin Başvuranların İhtiyaçtan Fazla Olması Durumunda Şartları Aynı Olanlar Arasından Yaygın Eğitimden Sorumlu Müdür Yardımcısı Veya Şube Müdürü, Halk Eğitimi Merkez Müdürü Ve Alan Öğretmeninden Oluşan Komisyon Marifetiyle Seçme İşlemi Kurayla Yapılarak Sıralandırılır. Bu Sıralamaya Göre İhtiyaç Duyulan Ücretli Usta Öğreticiler Görevlendirilir, Görevlendirilenlerin Dışında Kalanlar İse Yedek Olarak Sıralandırılır Ve O Öğretim Yılı İçinde İhtiyaç Duyulması Halinde Bu Sıralandırmaya Göre Görevlendirme Yapılır.

• Merkez Yönetimince Düzenlenen Kurslarda Görevlendirilen Ücretli Uzman Ve Usta Öğretici İçin Bir Genel Değerlendirme Raporu Hazırlanır Ve Bu Rapor Dosyasında Saklanır. Tekrar Görevlendirmede Bu Raporlar Dikkate Alınır. Yapılan Rehberlik, Denetim Ve Değerlendirmelerde Yetersiz Olduğu Gözlemlenen Ücretli Usta Öğreticilere Tekrar Görev Verilmez.

• Ücretli Uzman Ve Usta Öğreticinin Raporlu Veya İzinli Olması, Göreve Geç Başlaması, Dönem Bitmeden Ayrılması Gibi Nedenlerden Dolayı Uzman Ve Usta Öğretici Tekrar Görevine Başlayıncaya Kadar Eğitim Öğretimin Aksamaması İçin Yerine Bu Süre İçerisinde Başka Bir Uzman Ve Usta Öğretici Görevlendirilir. Kurs Döneminin Uzatılması Yoluna Gidilemez. Merkez, İl, Bölge Ve Ulusal Düzeyde Düzenlenecek Seminer, Toplantı, Kurs, Sergi, Defile, Yarışma Gibi Etkinliklerde Görevlendirilen Ücretli Uzman Ve Usta Öğreticiler Bu Görevleri Süresince Görevli Ya Da İzinli Sayılırlar.


Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formu

Usta Öğreticilik Başvuru Değerlendirmesi

Aşçı Çırağı, Pide Yapımı, Pizza Yapımı Ve Aşçı Yardımcısı Usta Öğretici Olma Koşulları:

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Olarak Atananlar, Öğretmen Bulunamaması Durumunda Öğretmen Olarak Atanabilecek Nitelikte Olanlar.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında/Alanına Kaynak Teşkil Eden Yükseköğretim Kurumlarında Görevli Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlileri.

Aşçılık İle İlgili Ön Lisans Programlarından Mezun Olup Aşçılık Mesleğinde En Az 3 Yıllık Mesleki Deneyime Sahip Olduğunu Belgelendirenler.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı/Mutfak Dalında IV. Seviye Eğitim Almış Olanlardan Aşçılık Mesleğinde En Az 5 Yıllık Mesleki Deneyime Sahip Olanlar.


Ücretli Usta Öğreticilerin Görev Ve Sorumlulukları


MADDE 27 – (1) Kurumlarda görevlendirilen ücretli usta öğreticiler, öğreticilik görevlerini plan ve program dâhilinde yürütürler. Bu kişiler, görevleri süresince Devlet memurlarının tutum, davranış ve vakarına uygun davranmakla sorumludur.


(2) Ücretli usta öğreticilere çalıştıkları ders saati karşılığında ek ders ücreti ödenir.


(3) Ders görevi ile görevlendirilen ücretli usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla sekiz ders saatidir. Müdür, cumartesi ve pazar günleri de dâhil olmak üzere ücretli usta öğreticilere günün 07.00 ile 22.00 saatleri arasında görev verebilir. Bu çalışma süresi haftada 40 ders saatini geçemez.


(4) Ücretli usta öğreticilere alan taraması görevi verilmez.


(5) Kursiyerlerin çeşitli nedenlerle öğrenime devam etmemeleri hâlinde kursun kapatılması durumunda, ücretli usta öğreticilerin başka bir kursta görev almaları sağlanır. Bu durumun mümkün olmaması durumunda görevlendirmeleri iptal edilir. Bu kişilere görev yaptığı süre kadar ücret ödenir.


(6) Ücretli usta öğreticilerin, birinci fıkrada belirtilen şartları taşımadıkları, görevlerinde Ek-5 Değerlendirme Formuna göre başarısız oldukları, bu Yönetmelik hükümlerine uymadıkları kurum müdürlüğü, mülki idare amirleri veya denetlemeye yetkili birimlerce belirlenmesi durumunda, usta öğreticilerin görevlendirmeleri iptal edilir. Bu kişilere görev yaptığı süre kadar ücret ödenir.


Usta Öğretici Başvuruları Sırasında İstenilen Belgeler

• Başvuru Dilekçesi

• Nüfus Cüzdan Sureti Ve Yerleşim Yeri Belgesi

• Sabıka Kaydı (Son 6 Ay İçinde Alınmış Olacak)

• Sağlık Raporu (Sağlık Ocağı, Devlet Hastanesi)

• Öğrenim Belgesi (Diploma Veya Okul Çıktı Belge Sureti, Kurs Sertifika Suretleri, Branş Belgesi, Onay İçin Aslı Ve Fotokopisi Getirilecek)

• Daha Önce Görev Yaptığına İlişkin, Görev Yaptığı Yerden Veya İlçeden Alınmış Belge. Sgk Prim Dökümü Çizelgesi Ve Özgeçmişini Yazarak Getirecek

• Askerlikle İlişiklerinin Olmadığına Dair Belge (Erkekler İçin)

• 2 Adet Fotoğraf

• Ustalık Ve Usta Öğreticilik Belgesi


Merkezde görevlendirilen Uzman ve Usta Öğretici, öğreticilik görevini plan ve program dâhilinde yürütür. Kendisine modüler sistemde kurs açılan Uzman ve Usta Öğretici, modüler sistemin tüm gereksinimlerini bilmek ve plan ve programlarını buna uygun olarak hazırlamakla yükümlüdür.

Uzman Ve Usta Öğreticinin Günlük Çalışma Süresi En Fazla 8 Saattir. Merkez, Uzman Ve Usta Öğreticiyi Cumartesi-Pazar Günleri De Dâhil Olmak Üzere 07.00-22.00 Saatleri Arasında Görevlendirebilir. Resmi Tatil Günlerinde Görev Yapamaz.

Uzman Ve Usta Öğretici, Merkezce Tespit Edilecek Yerde Görev Yapmakla Yükümlüdür.

Uzman Ve Usta Öğretici, Merkezce Kabul Edilebilir Bir Mazereti Olmadığı Sürece Kursunu Bitirmekle Yükümlüdür. Uzman Ve Usta Öğretici Kursu Bitirmesine Mani Olan Mazeretini Merkeze Yazılı Olarak Bildirir.

İlgili Uzman Ve Usta Öğreticilerin Sigorta İş Ve İşlemleri Merkezce Yürütülür, Usta Öğreticilerin Sağlık Raporları Aldığı Zaman Kurumumuza İbraz Etmek Durumundadırlar Aksi Takdirde Oluşan Cezai Ödemeler Usta Öğretici Tarafından Ödenecektir.

Sonraki Öğretim Yıllarında Görev Almak İsteyen Uzman Ve Usta Öğreticilerin Sözleşmeleri Öğretim Yılı Başından İtibaren Yenilenir.

 Halk Eğitim Merkezi Usta Öğretici Görevlendirilmesi

Halk Eğitim Merkezlerinde Usta Öğretici Ve Ücretli Uzman Öğretici Görevlendirilmesinde Aranılan Şartlar Nelerdir, Usta Öğretici Başvuru Belgeleri Nelerdir.


Haftalık Görev Süreleri

Uzman Ve Usta Öğreticiye Çalıştığı Ders Saati Karşılığında Ek Ders Ücreti Ödenir. Bu Süre Resmi Görevi Bulunanlar İçin Haftada 10, Resmi Görevi Bulunmayanlar İçin Haftada Azami 40 Saattir (Meslek Kursları Haftalık 40 Saat, Meslek Dışında Kalan Diğer Kurslar İçin Haftada 30 Saat). Emekliler İçin 30 Saattir.


Halk Eğitim Merkezlerinde Usta Öğretici Görevlendirmesi Çoğunlukla Halk Eğitim Merkezlerine Göre Değişmekle Birlikte Ağustos İle Eylül Ayları Arasında Yapılır (Yıl İçerisinde Alım Yapılan Halk Eğitim Merkezleri Bulunabilir). Usta Öğretici Başvuruları Alındıktan Sonra Başvuruda Bulunmak İsteyenler Başvurmak İstedikleri Halk Eğitim Merkezine Şahsen Belgelerini Teslim Ederler. Usta Öğretici Başvuruları Kurum Tarafından Değerlendirilip Aranılan Şartları Taşıyanların Listesi İlan Edilir. Göreve Başlayan Usta Öğreticiler Hizmet İçi Eğitimime Tabi Tutulur. 18 Yaşından Küçük Olanlar, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmayanlar, Kamu Haklarından Mahrum Olanlar, Görevini Yapmasına Engel Sağlık Sorunları Bulunanlar (Engellilere Yönelik Kurslarda Engel Gruplarına Göre Engelli Usta Öğretici Alınabilir) Ve Ağır Hapis, Altı Aydan Fazla Hapis Yada Affa Uğrasalar Da Devletin Şahsiyetine Karşı İşlenen Suçlar Ve Yüz Kızartıcı Suçlardan Hükümlü Bulunanlar Usta Öğreticilik İçin Başvuruda Bulunsalar Bile Başvuruları Kabul Edilmez.


• Halk Eğitim Merkezlerinde Yeterli Sayıda Öğretmen Veya Kadrolu Usta Öğretici Bulunmaması Durumunda İhtiyaç, Ek Ders Ücreti Karşılığında Görev Yapacak Ücretli Uzman Ve Usta Öğreticilerden Karşılanır. Ek Ders Ücreti Karşılığında Uzman Ve Usta Öğretici Görevlendirilmesinde; Öncelikle Çevredeki Yüksek Öğretim Kurumlarında Görevli Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlileri, Alan Uzmanları, Örgün Ve Yaygın Eğitim Kurumlarında Görevli Öğretmenler Ve Diğer Resmî Ve Özel Kurum Ve Kuruluşlarda Çalışan Uzman Kişiler, Emekli; Öğretim Üyeleri, Öğretim Görevlileri, Alan Uzmanları, Öğretmenler Ve Kadrolu Usta Öğreticiler İle Bakanlığa Bağlı Yaygın Eğitim Kurumlarında En Az İki Kurs Dönemi Başarılı Şekilde Uzman Ve Usta Öğreticilik Yapmış Olanlar, Öğreticilik Yapabilme Yeterliliğine Sahip Olup Herhangi Bir Kurum Ve Kuruluşta Veya Kendi Adına Sigortalı Çalışanlardan Karşılanır.


• Kendi Okulunda Veya Kurumunda Aylık Karşılığı Ve Zorunlu Ücretli Ek Ders Karşılığındaki Çalışma Sürelerini Tamamlayamayan Öğretmenlerin, Merkezlerde Görevlendirilmesi İstek Ve İhtiyaç Doğrultusunda Olur. Kurslarda Görevlendirilmeleri Kadrolarının Bulunduğu Okul Ve Kurumların Günlük Çalışma Saatleri İçinde Olur. Kadrolarının Bulunduğu Okul/Kurumların Resmi Çalışma Saatleri Dışında Kurslarda Görevlendirilmesi, Öğretmenin İsteğine Bağlıdır.

Usta Öğretici Belgesi Nasıl Alınır? Usta Öğreticilik Belgesi Alma Koşulları Yazımızı Okumak İçin Tıklayın

• Yukarıda Nitelikleri Belirtilenlerden İhtiyaç Karşılanamaz İse Aşağıdaki Şartları Taşıyanlar Arasından İlk Defa Ücretli Uzman Ve Usta Öğretici Görevlendirilmesi Yoluna Gidilir.


Sponsorlu Bağlantılar

Merkezlerde Görev Yapacak Ücretli Uzman Ve Usta Öğreticilerin Branş/Alan Yeterliliklerinde Öncelik Sırasına Göre;


Kadrolu Usta Öğretici

MADDE 25 – (1) Usta Öğreticiye Kurum Müdürü Tarafından İhtiyaç Olması Hâlinde Açılan Kurslarda Görev Verilir. Gerektiğinde Birden Çok Kurs Merkezinde De Görev Verilebilir.

(2) Kurs Görevi Verilemediği Takdirde, Görevli Bulunduğu Çevrede, Kurum Müdürlüğünün Uygun Göreceği Planlama, Kursa Hazırlık, Öğretim Programı Geliştirme Çalışmaları, Kurs Materyali Geliştirme Çalışması, Alan Araştırmaları Ve Çevre İnceleme, Atölyelerde Üretim Çalışmaları Görevi Verilir.

(3) Asıl Alanlarında Kurs Açılmamışsa İstekleri De Dikkate Alınarak Alanlarına Yakın Kurslarda Görev Verilebilir. Alanında Veya Yan Alanda Kurs Açılamaması Durumunda Kurumunun Uygun Göreceği Büro Ve Üretim Hizmetlerinde Görevlendirilir.


Ders Ücreti Karşılığı Görevlendirme

MADDE 26 – (1) Kurs Açılacak Alanda, Kurumda Ve Kurumun Bulunduğu Eğitim Bölgesinde Yeterli Sayıda Öğretmen Ve Kadrolu Usta Öğretici Bulunmaması Durumunda İhtiyaç, Ders Ücreti Karşılığı Görev Yapacak İstekliler Arasından Karşılanır.

(2) İhtiyaç Hâlinde Ders Ücreti Karşılığı Görevlendirmeler, Resmî Kurumlardan Veya İlan Yoluyla Yapılır.

(3) Ders Ücreti Karşılığı Görevlendirmeler, Aşağıda Belirtilen Öncelik Sırasına Göre Yapılır:

A) Örgün Eğitim Ve Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarındaki Öğretmenler Ve Kadrolu Usta Öğreticiler.

B) Emekli Öğretmenler.

C) Yükseköğretim Kurumlarında Görevli Öğretim Üyesi İle Öğretim Görevlileri.

Ç) Resmî Kurumlarda Çalışanlardan İhtiyaç Duyulan Alanda Lisans Mezunu Kişiler.

(4) Üçüncü Fıkrada Sayılanlardan Görevlendirme Yapılamaması Durumunda İlan Yoluyla Ücretli Usta Öğretici Görevlendirmesi Yapılır.


(5) İlan Yoluyla Ücretli Usta Öğretici Görevlendirmesinde Aranacak Şartlar Şunlardır:

A) Görev Alacağı Kursun Öğretim Programında Belirtilen Eğitici Şartını Taşımak.

B) Türk Vatandaşı Olmak.

C) 18 Yaşını Doldurmuş Olmak.

Ç) Kamu Haklarından Mahrum Bulunmamak.

D) 26/9/2004 Tarihli Ve 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 53 Üncü Maddesinde Belirtilen Süreler Geçmiş Olsa Bile; Kasten İşlenen Bir Suçtan Dolayı Bir Yıl Veya Daha Fazla Süreyle Hapis Cezasına Ya Da Affa Uğramış Olsa Bile Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar, Anayasal Düzene Ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar, Zimmet, İrtikap, Rüşvet, Hırsızlık, Dolandırıcılık, Sahtecilik, Güveni Kötüye Kullanma, Hileli İflas, İhaleye Fesat Karıştırma, Edimin İfasına Fesat Karıştırma, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama Veya Kaçakçılık Suçlarından Mahkum Olmamak.

E) Askerlikle İlişiği Bulunmamak.

F) Sağlık Durumu Yönünden Görevini Yapmasına Engel Bir Durumu Olmamak.

(6) İlan Yoluyla Ücretli Usta Öğretici Görevlendirmelerinde Yapılacak Değerlendirmeler, Millî Eğitim Müdürlüklerinde Hayat Boyu Öğrenmeden Sorumlu Müdür Yardımcısı Veya Şube Müdürünün Başkanlığında, Bir Hayat Boyu Öğrenme Kurum Müdürü İle Bir Örgün Eğitim Kurum Müdüründen Oluşan Komisyon Tarafından Yapılır Ve Mülki İdare Amirinin Onayına Sunulur.

(7) Ücretli Usta Öğretici Başvuruları Her Yıl Eylül Ayı İçerisinde Milli Eğitim Müdürlükleri Ve Kurum Müdürlüklerinin İnternet Sitesi Ve İlan Panolarında Duyuru Yapılarak Başvuru Takvimine Göre Alınır. Başvurular, Kurum Müdürlüklerine Yapılır.


• İlk Defa Ücretli Uzman Ve Usta Öğretici Olmak İçin Başvuranların İhtiyaçtan Fazla Olması Durumunda Şartları Aynı Olanlar Arasından Yaygın Eğitimden Sorumlu Müdür Yardımcısı Veya Şube Müdürü, Halk Eğitimi Merkez Müdürü Ve Alan Öğretmeninden Oluşan Komisyon Marifetiyle Seçme İşlemi Kurayla Yapılarak Sıralandırılır. Bu Sıralamaya Göre İhtiyaç Duyulan Ücretli Usta Öğreticiler Görevlendirilir, Görevlendirilenlerin Dışında Kalanlar İse Yedek Olarak Sıralandırılır Ve O Öğretim Yılı İçinde İhtiyaç Duyulması Halinde Bu Sıralandırmaya Göre Görevlendirme Yapılır.

• Merkez Yönetimince Düzenlenen Kurslarda Görevlendirilen Ücretli Uzman Ve Usta Öğretici İçin Bir Genel Değerlendirme Raporu Hazırlanır Ve Bu Rapor Dosyasında Saklanır. Tekrar Görevlendirmede Bu Raporlar Dikkate Alınır. Yapılan Rehberlik, Denetim Ve Değerlendirmelerde Yetersiz Olduğu Gözlemlenen Ücretli Usta Öğreticilere Tekrar Görev Verilmez.

• Ücretli Uzman Ve Usta Öğreticinin Raporlu Veya İzinli Olması, Göreve Geç Başlaması, Dönem Bitmeden Ayrılması Gibi Nedenlerden Dolayı Uzman Ve Usta Öğretici Tekrar Görevine Başlayıncaya Kadar Eğitim Öğretimin Aksamaması İçin Yerine Bu Süre İçerisinde Başka Bir Uzman Ve Usta Öğretici Görevlendirilir. Kurs Döneminin Uzatılması Yoluna Gidilemez. Merkez, İl, Bölge Ve Ulusal Düzeyde Düzenlenecek Seminer, Toplantı, Kurs, Sergi, Defile, Yarışma Gibi Etkinliklerde Görevlendirilen Ücretli Uzman Ve Usta Öğreticiler Bu Görevleri Süresince Görevli Ya Da İzinli Sayılırlar.


Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formu

Usta Öğreticilik Başvuru Değerlendirmesi

Aşçı Çırağı, Pide Yapımı, Pizza Yapımı Ve Aşçı Yardımcısı Usta Öğretici Olma Koşulları:

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Olarak Atananlar, Öğretmen Bulunamaması Durumunda Öğretmen Olarak Atanabilecek Nitelikte Olanlar.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında/Alanına Kaynak Teşkil Eden Yükseköğretim Kurumlarında Görevli Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlileri.

Aşçılık İle İlgili Ön Lisans Programlarından Mezun Olup Aşçılık Mesleğinde En Az 3 Yıllık Mesleki Deneyime Sahip Olduğunu Belgelendirenler.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı/Mutfak Dalında IV. Seviye Eğitim Almış Olanlardan Aşçılık Mesleğinde En Az 5 Yıllık Mesleki Deneyime Sahip Olanlar.


Ücretli Usta Öğreticilerin Görev Ve Sorumlulukları


MADDE 27 – (1) Kurumlarda görevlendirilen ücretli usta öğreticiler, öğreticilik görevlerini plan ve program dâhilinde yürütürler. Bu kişiler, görevleri süresince Devlet memurlarının tutum, davranış ve vakarına uygun davranmakla sorumludur.


(2) Ücretli usta öğreticilere çalıştıkları ders saati karşılığında ek ders ücreti ödenir.


(3) Ders görevi ile görevlendirilen ücretli usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla sekiz ders saatidir. Müdür, cumartesi ve pazar günleri de dâhil olmak üzere ücretli usta öğreticilere günün 07.00 ile 22.00 saatleri arasında görev verebilir. Bu çalışma süresi haftada 40 ders saatini geçemez.


(4) Ücretli usta öğreticilere alan taraması görevi verilmez.


(5) Kursiyerlerin çeşitli nedenlerle öğrenime devam etmemeleri hâlinde kursun kapatılması durumunda, ücretli usta öğreticilerin başka bir kursta görev almaları sağlanır. Bu durumun mümkün olmaması durumunda görevlendirmeleri iptal edilir. Bu kişilere görev yaptığı süre kadar ücret ödenir.


(6) Ücretli usta öğreticilerin, birinci fıkrada belirtilen şartları taşımadıkları, görevlerinde Ek-5 Değerlendirme Formuna göre başarısız oldukları, bu Yönetmelik hükümlerine uymadıkları kurum müdürlüğü, mülki idare amirleri veya denetlemeye yetkili birimlerce belirlenmesi durumunda, usta öğreticilerin görevlendirmeleri iptal edilir. Bu kişilere görev yaptığı süre kadar ücret ödenir.


Usta Öğretici Başvuruları Sırasında İstenilen Belgeler

• Başvuru Dilekçesi

• Nüfus Cüzdan Sureti Ve Yerleşim Yeri Belgesi

• Sabıka Kaydı (Son 6 Ay İçinde Alınmış Olacak)

• Sağlık Raporu (Sağlık Ocağı, Devlet Hastanesi)

• Öğrenim Belgesi (Diploma Veya Okul Çıktı Belge Sureti, Kurs Sertifika Suretleri, Branş Belgesi, Onay İçin Aslı Ve Fotokopisi Getirilecek)

• Daha Önce Görev Yaptığına İlişkin, Görev Yaptığı Yerden Veya İlçeden Alınmış Belge. Sgk Prim Dökümü Çizelgesi Ve Özgeçmişini Yazarak Getirecek

• Askerlikle İlişiklerinin Olmadığına Dair Belge (Erkekler İçin)

• 2 Adet Fotoğraf

• Ustalık Ve Usta Öğreticilik Belgesi


Merkezde görevlendirilen Uzman ve Usta Öğretici, öğreticilik görevini plan ve program dâhilinde yürütür. Kendisine modüler sistemde kurs açılan Uzman ve Usta Öğretici, modüler sistemin tüm gereksinimlerini bilmek ve plan ve programlarını buna uygun olarak hazırlamakla yükümlüdür.

Uzman Ve Usta Öğreticinin Günlük Çalışma Süresi En Fazla 8 Saattir. Merkez, Uzman Ve Usta Öğreticiyi Cumartesi-Pazar Günleri De Dâhil Olmak Üzere 07.00-22.00 Saatleri Arasında Görevlendirebilir. Resmi Tatil Günlerinde Görev Yapamaz.

Uzman Ve Usta Öğretici, Merkezce Tespit Edilecek Yerde Görev Yapmakla Yükümlüdür.

Uzman Ve Usta Öğretici, Merkezce Kabul Edilebilir Bir Mazereti Olmadığı Sürece Kursunu Bitirmekle Yükümlüdür. Uzman Ve Usta Öğretici Kursu Bitirmesine Mani Olan Mazeretini Merkeze Yazılı Olarak Bildirir.

İlgili Uzman Ve Usta Öğreticilerin Sigorta İş Ve İşlemleri Merkezce Yürütülür, Usta Öğreticilerin Sağlık Raporları Aldığı Zaman Kurumumuza İbraz Etmek Durumundadırlar Aksi Takdirde Oluşan Cezai Ödemeler Usta Öğretici Tarafından Ödenecektir.

Sonraki Öğretim Yıllarında Görev Almak İsteyen Uzman Ve Usta Öğreticilerin Sözleşmeleri Öğretim Yılı Başından İtibaren Yenilenir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Metreküp – Kilogram Çevirme – Hesaplama Tablosu

Ağırlık birimleri hesaplama cetvelinden kilogramı metreküpe çevirme ve metreküpü kilograma çevirme örnekleri aşağıda yer almaktadır. METREKÜP KİLOGRAM ÇEVİRME ÖRNEKLERİ Aşağıda kullanılan metreküp – kilo çevirme formülü ayrıntılı değerlendirmeler dikkate alınmadan hesaplanmıştır. Yani halk arasındaki tabir ile düz hesaptır. Dolayısıyla bilimsel çalışmalarda dikkate alınmamalıdır. 1 m3 kaç kilogram eder?    1000 kg eder 2 m3 kaç kilogram eder?    2000 kg eder 3 m3 kaç kilogram eder?    3000 kg eder 4 m3 kaç kilogram eder?    4000 kg eder 5 m3 kaç kilogram eder?    5000 kg eder 6 m3 kaç kilogram eder?    6000 kg eder 7 m3 kaç kilogram eder?    7000 kg eder 8 m3 kaç kilogram eder?    8000 kg eder 9 m3 kaç kilogram eder?    9000 kg eder 10 m3 kaç kilogram eder?    10000 kg eder 11 m3 kaç kilogram eder?    11000 kg eder 12 m3 kaç kilogram eder?    12000 kg eder 13 m3 kaç kilogram eder?    13000 kg eder 14 m3 kaç kilogram eder?    14000 kg eder 15 m3 kaç kilogr

1 Metreküp Kum Kaç El Arabası – Kaç Kürek Yapar

Ağırlık formülleri örnekleri rehberinden 1 metreküp kum – kürek çevirme ve 1 el arabası kum – kürek ölçüleri hesaplama ve birim çevirme ile ilgili bilgiler aşağıdaki satırda bulunmaktadır. 1 METREKÜP KUM – EL ARABASI – 1 METREKÜP KUM ÇEVİRME 1 metreküp kum kaç el arabası yapar? 20 el arabası eder. 1 el arabası kum kaç metreküp yapar? 0,5 m3 eder. 1 METREKÜP KUM – KÜREK – 1 METREKÜP KUM   ÇEVİRME 1 metreküp kum kaç kürek yapar? 400 kürek eder. 1 kürek kum kaç metreküp yapar? 0,005 m3 eder. Hesaplamada yararlanılan terimler: kaç metreküp kumdur, kaç el arabasıdır, kaç kürektir Hesaplamada yararlanılan kısaltmalar: Metreküp’ün kısaltması m3, El arabası’nin kısaltması ea, Kürek’ın kısaltması kürek Burada 1 metreküp kum – kürek hesaplama ve 1 metreküp kum – el arabası hesaplama örnekleri verilmiştir. Bu sayfada alan 1 metreküp kum hesaplama tablosu ve birim çevirici değerleri yaklaşık değerlerdir ve dolayısıyla kesin rakamları ifade etmez. Formüller vasıtasıyla hesaplanmış ol

Ustalık Belgesi Alma Koşulları

 Ustalık Belgesi Alma Koşulları Denklik İşlemleri Yeni Yönetmeliğe Göre Ustalık Belgesi Nasıl Alınır? Kimler Alabilir? Ustalık Belgesi Kapsamındaki Meslekler, Denklik Yoluyla Nasıl Alınır, Kapsamındaki Meslek Dalları Hakkında Sorularının Cevabı İçin Yazımızı Okumaya Devam Edeniz. Ustalık Belgesi Sahipleri Mesleklerinde Bağımsız İşyeri Açabilirler. Yanlarında Çırak Çalıştırmak İsteyen Belge Sahiplerinin Usta Öğreticilik Belgesi Alması Gereklidir. Usta Öğreticilik Belgesi Alma Şartları İçin Buradaki Yazılarımızı Okuyabilirsiniz. Kalfalık Ve Ustalık Sınavları Mesleki Eğitim Merkezleri Yılda 6 Kez, İki Ayda Bir Yapılır. Ustalık Sınavı Tarihleri En Geç 1 Hafta Önceden İlan Edilir. Sınavlarda Başarılı Olanlar Belge Alırken, Başarısız Olanlar Bir Sonraki Eğitim Döneminde Sadece Başarısız Oldukları Derslerden Sınava Girerler. Bir Adayın 4 Yıl 12 Dönem Sınava Girme Hakkı Bulunmaktadır. Bu Süre Zarfında Sınava Girmeyenler Haklarını Kaybederler. Hastane, Hapishane, Askerlik Ve Benzeri Sınava Gire